Care 2 Carry

Zorg voor ergonomisch dragen!

Even voorstellen

Ik ben Sharon, mama van Ties (januari 2018) en Cielke (juni 2021), getrouwd met mijn man Carlo en woonachtig in Venlo. Samen met ons hondje is voorlopig het gezinnetje compleet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als MBO verpleegkundige en volg ik nog de deeltijd opleiding tot HBO verpleegkundige. Omdat ik graag mijn medische achtergrond en passie voor het dragen wilde combineren leidde dit tot de naam Care 2 Carry, oftewel: zorg om dragen.

Om bij het begin te beginnen, ik had eerst helemaal niets met dragen. Ik hoor je denken 'huh?', maar het is echt waar. Het was in mijn ogen alternatief en waar had je anders die kinderwagen voor? Het idee om een kind tegen mij aangeplakt te hebben zitten lonkte nu niet bepaald. Toen Ties ongeveer 3 maanden oud was viel hij bij mij in slaap en toen bedacht ik mij dat het toch een heerlijk gevoel was, zo knus met je kindje. Hoe handig zou het zijn als hij nu lekker door kon slapen en ik toch de handen vrij had om iets te doen? Mijn nicht heeft mij de volgende dag een snelcursus met een rekbare doek gegeven waarop ik 's avonds al een rekbare doek in huis had. Binnen een week volgde mijn eerste geweven doek. Het beviel Ties, mijn man en mij zo goed dat we veel gingen dragen. Inmiddels heb ik een uitgebreide collectie bestaande uit rekbare doeken, geweven doeken, ringslings en enkele draagzakken. Het dragen doen we met veel plezier en als ik iemand tegenkom die interesse heeft dan begin ik vol enthousiasme te vertellen. Mijn man zei al een aantal keren: je moet iets met je enthousiasme rondom dragen gaan doen. Voor de verandering heb ik eens naar mijn man geluisterd en heb in mei 2019 de cursus tot draagconsulente gevolgd. Sinds juni 2019 ben ik ook uitgebreid lid van de Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC) en maak ik deel uit van de scholingscommissie.


E-mailen
Bellen