Care 2 Carry

Zorg voor ergonomisch dragen!

Rondom dragen

Er zijn vele redenen om te willen gaan dragen. Soms is het vanuit praktische overwegingen maar het kan ook zijn omdat je kindje daar behoefte aan heeft. Dragen stimuleert het hechtingsproces tussen ouders/verzorgers en het kindje en bevordert borstvoeding. Toch kan het ook pure noodzaak zijn als je kindje bijvoorbeeld last heeft van reflux. Tevens kan dragen helpen bij (darm)krampjes en koorts. Oftewel, heel veel goede redenen om het juist wel te doen. 

Één van de meest gestelde vragen is: 'ga ik mijn kindje niet verwennen met dragen?'. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat je een kindje niet kan verwennen met aandacht en geborgenheid. Je biedt je kindje op deze manier juist een veilige manier om de wereld te ontdekken. Ze leren van jouw interactie en reacties in wisselende situaties vanuit de veiligste plek die je kindje kan hebben: dicht bij jou. Op deze manier draagt dragen ook bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van je kindje. Door een veilige hechting op te bouwen met je kindje zal hij/zij later juist het vertrouwen krijgen om zelf op onderzoek uit te gaan. 

Betekent dit dat je jouw kinderwagen dan maar moet verkopen? Nee hoor, helemaal niet! Er zijn ouders die inderdaad alleen nog maar dragen en helemaal geen kinderwagen meer gebruiken. Persoonlijk vinden wij (in ons gezin) dragen een heerlijke aanvulling op het dagelijks leven en dragen wij op bewuste momenten maar wordt er alsnog met regelmaat gebruik gemaakt van de kinderwagen. Al is het maar om als boodschappenkar dienst te laten doen. 

Al met al zijn er heel veel voordelen en redenen om te gaan dragen. Kijk vooral naar wat bij jou en je kindje past. Draag wanneer het voor jullie goed voelt en kies voor de draagmethode die bij je wensen aansluit. Ik help je graag in je zoektocht naar de juiste draagmethode! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben omtrent bovenstaande tekst, neem dan gerust contact met mij op.

 

E-mailen
Bellen